Skip to main content

Schrijf je in voor de PBB nieuwsbrief

* indicates required

Wij sturen je alleen een email om te beantwoorden of een Nieuwsbrief te versturen.

Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, bezoek onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Nieuwe arbeiders, nieuwe generatie

Nathan Flach
18 september 2018

Door Nathanael Flach


Lieve broeders en zusters, Corrie en ik zijn op dit moment voor twee maanden in Serra. de een na grootste stad van de Groote Vitoria in de staat Espirito Santo. Nog nooit eerder hebben wij zo de bevestiging van onze bediening mogen ervaren.

Nieuwe generatie

Wij zijn vijf jaar geleden gestart met het trainen van de ‘nieuwe generatie’ in onze gemeente om hen te begeleiden naar het voorgangerschap. Elk echtpaar die wij trainen hebben wij twee jaar lang bij ons in huis gehad. Met hen hebben wij elke dag tijd voor onderwijs, gebed en Bijbel lezen gehad, en hierdoor samen de Heer ontmoet. Guilherme en Maria zijn het derde echtpaar die toegerust zijn om het voorgangerschap op zich te nemen en een nieuwe gemeente te beginnen.

Het trainen van onze echtparen is veel meer dan alleen de theologie bestuderen. Het is het samen zijn, het samen groeien in ‘wat is Gods wil voor ons leven’. Samen zoeken naar het leven dat de Bijbel ons leert en meer groeien naar het beeld van onze volmaakte Here Jezus. Deze echtparen zijn niet zomaar naar de bijbelschool gegaan, ze hadden een verlangen om God te dienen. Ze zijn gegroeid tot volwassenheid in hun geloof bij ons in de Gemeente. Er is een stevig fundament in hun hart gelegd waarop ze nog verder mogen groeien en mag ik Nathan en Corry hen verder begeleiden naar het voorgangerschap.

Autoriteit in de Heer

Guilheerme en Maria gaan deze maand een totaal nieuwe gemeente starten. Met alle voorgangers gaan we een maand lang voorbereiden en is er elke dag een bidstond en een bijbelstudie.

We eten samen met elkaar en delen met elkaar het Woord van God. Al deze echtparen zijn opgeleid, getraind en in bijbel onderwezen. Ze krijgen veel openbaringen en hebben kennis van het Woord. We bidden dat de Heer ons de autoriteit gaat geven over de geestelijke wereld. Dat als wij onze mond open doen de boze moet wijken en dat het evangelie mensenharten raakt. Zodat deze mensen tot geloof mogen komen en het evangelie kunnen doorvertellen en zo ook vrucht gaan dragen in hun omgeving.

Het evangelie vertellen

Eind juli gaan we met elkaar elke vrijdag de straat op om het verhaal van Jezus te vertellen. We prediken niet over hemel en hel, maar over een relatie die hersteld moet worden, er moet vriendschap hersteld worden tussen de mens met God.

We gaan muziek maken, we bidden voor de mensen en nodigen de mensen uit voor de dienst. We gaan ook onder de kinderen evangeliseren waardoor we contact kunnen maken met de ouders, en hen kunnen bezoeken.

Samen in eenheid groeien

Maar eerst zorgen we goed voor onze groep, zoeken met elkaar de Heer, zodat Hij door ons heen kan werken. We zullen een lange maand bij elkaar zijn met een grote groep, namelijk: Samuel en Aline (voorgangers in een van onze gemeentes), Thyago en Daiane, Guilherme en Maria, Geraldo en Lorena. Ook mijn jongens komen hier naar toe: Felipe en Camilla, Kevin en Renata en Patrick. Zelfs Henk zal hier naar toe komen en andere leden van onze gemeente in Braz Cubas, dat 900 km van Serra ligt. De gemeente in Serra en Cidade Continental zijn er ook bij.

Wij zullen in eenheid samen met alle gemeenteleden mee groeien en zo een nieuw lichaam van de Heer vormen in Serra.

Bouwen aan de toekomst

We gaan werken met mensen die zich verder willen ontwikkelen in hun geloof. Een gemeente die zich klaar wilt maken om te groeien naar omhoog! Een gemeente die gezien gaat worden als de teken in de Hemel en getuigt van al wat ze gezien en gehoord hebben!

We beginnen bewust met deze “nieuwe generatie”, wat niet inhoudt dat we oudere mensen buiten sluiten. Maar het is belangrijk dat een ieder naar voren wilt kijken en niet meer naar wat geweest is; naar het verleden ‘toen alles beter was’. We willen zeker van het verleden leren, maar nog meer willen we gaan bouwen aan de toekomst.

Een actieve gemeente

Net als bij Nehemia en Esdras is er geen tijd meer voor onnodige discussies. We zetten in geloof een stap vooruit en willen dat met de hele gemeente doen. Dat zal ook betekenen dat mensen een keuze zullen gaan maken: wil je mee om een stap vooruit te maken en een actief lid van onze gemeente zijn. Want als gemeente willen we gericht zijn op actief-zijn, of je nou jong bent of net als Henk 84 jaar. vooral jongere mensen hebben hierin de kans om zich verder te ontwikkelen en te groeien; geef ze een uitdaging en ze zullen met lust de Heer dienen.

Werkelijk dienen

Afgelopen april waren wij, Nathan, Kevin, Patrick en Felipe, vanuit Brazilië naar de vergadering in Den Haag gekomen. Ons streven was, zoals ik eerder geschreven heb, te zoeken naar een gemeente die zich verder wilt ontwikkelen in de Heer. Een gemeente die gericht is om het volle evangelie te verkondigen in hun eigen lokale gemeente, maar ook aan mensen die nooit gezien of gehoord hebben dat het mogelijk is om volledig te Heer te kunnen dienen. Mensen te vertellen dat het christendom niet oppervlakkig is, maar er een enorme diepte zit in het geloof en dat ons voorbeeld de Here Jezus in een ieder van ons kan groeien. Voor mijn jongens is dit bezoek een buitengewone ontmoeting geweest.

De dagen hierna zijn we in Duistland geweest, in de gemeente van Paul Brenner. Hier proefden we dat zij op zoek zijn naar wat de Heer wilt doen onder ons. Er was getuigenis en duidelijkheid over het geloof en de roeping van Kevin, Patrick en Felipe; jongens die al zijn begonnen om de Heer werkelijk te dienen.

Laat je verzegelen, is meer dan alleen maar een prediking, het is de vorm van christelijk leven. Wat een uitdaging om het nu in waarheid en doelgericht in de praktijk te brengen! Dit is wat wij willen! Brazilie gaat mee op zoek naar wat de Heer voor ons wilt.

Onze dank

Wij willen Paul, Carola, Herman en Sandra, en alle andere leden, hartelijk danken dat jullie ons met zoveel liefde hebben ontvangen.

Zuster Lisette uit de gemeente in Moordrecht heeft ons twee weken een dak over ons hoofd gegeven, hartelijk bedankt!

We willen Kees Visser en alle anderen die het Woord gebracht hebben hartelijk danken! Wie weet komen wij volgend jaar weer!

Voor mijn jongens is het belangrijk om bij de geestelijke, nieuwe generatie te horen! Zo dat ze elkaar kunnen inspireren, om verder te gaan in het volle evangelie! Bid voor ons!

Gods zegen voor u


Laatste berichten: